en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075865-1,76%
Ankara
10°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Belçika’da okullar Kovid-19 nedeniyle 3 Nisan’a kadar tatil edildi
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika’da okullar Kovid-19 nedeniyle 3 Nisan’a kadar tatil edildi
129 okunma

Belçika’da okullar Kovid-19 nedeniyle 3 Nisan’a kadar tatil edildi

ABONE OL
mars 12, 2020 22:40
Belçika’da okullar Kovid-19 nedeniyle 3 Nisan’a kadar tatil edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde okulların cuma gecesi itibarıyla 3 Nisan’a kadar tatil edileceğini duyurdu.

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde okulların cuma gecesi itibarıyla 3 Nisan’a kadar tatil edileceğini duyurdu.

Belçika’da ölümlere neden olmaya başlayan “coronavirüs” salgını ile ilgili olarak olağanüstü tedbir alındı..
Belçika Federal Hükümet Başbakanı  Sophie Wilmes yapılan ulusal toplantıdan sonra alınan kararları açıkladı..
Özellikle sağlık çalışanlarına teşekkür eden Başbakan Sophie Wilmes, coronavirüs nedeni ile hayatlarını kaybedenlere taziyede bulunarak, ailelerine başsağlığında bulundu..
Coranavirüsü salgını nedeni ile tüm yetki Federal hükümette toplandı ve bu konuda açıklamayı Geçici Hükümet Başbakanı Sophie Wilmes, koalisyon ortakları ile birlikte yaptı..
Alınan etkin kararlara göre, Belçika’da tüm eğlenceler,toplantılar,maçlar,sportif karşılaşmalar içte ve dışta iptal edildi. Alınan tedbirler bağlamında Okullar Nisan ayı ortasına kadar(Yaklaşık 5 Hafta) kapalı olacak.. Sadece Sağlık çalışanlarının çocukları için okullarda  sınıflar oluşturulacak..Kreşler açık kalacak..
Yine tedbirler bağlamında gıda satışı yapan marketler ile sağlık hizmeti veren eczaneler açık kalacak.. Toplum taşıma,toplu buluşmalar yasaklanıyor.  Alınan  kararları bölge hükümetleri ve belediyeler takip edecek,halka bu konuda önderlik edilecek ve destek verilecek.. Özellikle tekstil(giyim eşyası) satan mağazalar hafta içi açık kalacak,ancak bu mağazalar hafta sonu kapanacak..
Belçika’da bu güne kadar alınan tedbirlere rağmen üç coronavirüs ölümü gerçekleştiği resmen paylaşılırken, yapılan incelemelerde  durumu pozitif çıkan 400’ün üzerinde hasta bulunuyor..
Belçika’nın aldığı kararlar gibi komşu ülkeleri Fransa,Hollanda ve Almanya’da bir dizi tedbir alarak coronavirüsü ile mücadele başlattı..

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 947’ye yükseldi. Dünya genelinde görülen vaka sayısı 133 bini aşarken 68 bin 800’den fazla kişi hastalığı atlattı.

12 Mart itibariyle dünyada koronavirüs salgınıyla ilgili yaşanan son gelişmeler:

İtalya’da patlak veren koronavirüs salgınında bugün itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1000’i aştı. Sadece Perşembe günü 189 kişi yaşamını yitirdi. Covid-19’a yakalanan kişi ise 15 bin 113’e ulaştı.

Türkiye’de koronavirüs salgını sebebiyle ilk, ortaokul ve liselerde 16 Mart’tan itibaren 1 hafta tatil ilan edildi. Üniversiteler de 16 Mart’tan itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecek.

İngiltere’de virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8’den 10’a, vaka sayısı da 460’dan 590’a çıktı. Fakat hükümete bağlı bilim insanları ülkedeki vaka sayısının 5 ila 10 bin olabileceği uyarısında bulundu.

UEFA’dan yapılan açıklamada, Juventus – Olympique Lyon ile Manchester City- Real Madrid son 16 turu rövanş maçları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Çin koronavirüsle ilgili bazı kısıtlamaları kaldırmasına rağmen Everest Tepesi’ne yapılan tırmanış izinlerini askıya aldığını duyurdu.

Londra hükümeti, dünyanın en çok takip edilen futbol ligi olan İngiltere Premier Lig’de ve alt liglerde sezonun kalan maçlarının seyircisiz oynanmasını tartışmaya başladı.

Belçika’da giderek artan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı, soğuk algınlığı şüphesiyle aile hekimini arayan herkesin, seyahat geçmişine bakılmaksızın 7 gün izinli sayılmasına karar verildi.

Juventus’un İtalyan oyuncusu Daniele Rugani’de koronavirüs çıkması sonrası tüm takım oyuncuları karantinaya alındı. İspanya’da liglerin tatil edilmesi sonrası ülkesi Portekiz’e dönen yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo kendisini karantinaya aldığını açıkladı.

Ünlü Hollywood yıldızı Tom Hanks ve eşi koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonrası Avustralya’da karantina altına alındı.

Sosyal medya devi Twitter, tüm çalışanlarına evden mesai yapma zorunluluğu getirdi.

İspanya Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 84’e çıktığını açıkladı. Ülkedeki vaka sayısı 2.800’e yaklaştı. İspanya birinci futbol ligi La Liga maçları dahil tüm spor karşılaşmaları askıya alındı.

Bilgin Ozcifci / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP