en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067804-2,12%
Ankara
10°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Fransa ve Almanya’dan Rusya’ya ultimatom! Erdoğan’a çağrı: Hazırız!
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Fransa ve Almanya’dan Rusya’ya ultimatom! Erdoğan’a çağrı: Hazırız!
185 okunma

Fransa ve Almanya’dan Rusya’ya ultimatom! Erdoğan’a çağrı: Hazırız!

ABONE OL
février 20, 2020 21:03
Fransa ve Almanya’dan Rusya’ya ultimatom! Erdoğan’a çağrı: Hazırız!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkel ve Macron, telefonda görüştükleri Putin’e, İdlib’de çatışmaların derhal son bulması çağrısında bulundu. Merkel ve Macron, Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile (İdlib’de) siyasi çözüm bulunması için buluşmaya hazır olduklarını bildirdi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Suriye’de gerilimin arttığı İdlib konusunun ele alındığı görüşmede Merkel ve Macron, Putin’e İdlib’de çatışmaların derhal son bulması çağrısında bulundu.

« ERDOĞAN VE PUTİN İLE BULUŞMAYA HAZIRIZ »

Merkel ve Macron, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İdlib’de siyasi çözüm bulunması için buluşmaya hazır olduklarını bildirdi. Ayrıca görüşmede liderler , Suriye’nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltmaya dönük çabalara dahil olmaya hazır olduklarını ifade etti.

KREMLİN, TELEFON GÖRÜŞMESİNİN GERÇEKLEŞTİĞİNİ DOĞRULADI

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Fransız mevkidaşı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel arasında telefon görüşmesinin gerçekleştiğini doğruladı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, telefon görüşmesinde özellikle İdlib bölgesinde, aşırılık yanlısı oluşumların Suriye hükümet güçlerine karşı saldırganlığı sonucu aniden gerilen durum bağlamında Suriye krizinin çözümünün ele alındığı belirtilirken, « Sivil halk için negatif insani sonuçlara izin verilmemesinin önemi vurgulandı » denildi.

Açıklamada, « Vladimir Putin, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ilkelerine uyulması ve terör tehdidinin etkisiz hale getirilmesi yönünde etkili tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. Emmanuel Macron ve Angela Merkel, İdlib bölgesindeki gerilimin azaltılmasına yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi » ifadelerine yer verildi.

Görüşmede ayrıca Libya konusuna değindiği aktarılırken, Berlin konferansında alınan kararlar doğrultusunda ateşkese uyulması ve politik diyalogun canlandırılması gerektiği vurgulandı.

Putin ayrıca Almanya’nın Hanau kentinde meydana gelen saldırıda ölümlerden dolayı Angela Merkel’e başsağlığı diledi.

Haber Videosu

Merkel ve Macron’dan Putin’e İdlib çağrısı: Çatışmalar derhal son bulmalıTakip EtPaylaşTweetleGönderTakip Et

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP