en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,8053 0.64%
EURO 35,5189 0.54%
ALTIN 2.513,771,20
BITCOIN 20188960,27%
Ankara
16°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkiye’de 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadar?
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Türkiye’de 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadar?
195 okunma

Türkiye’de 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadar?

ABONE OL
mai 28, 2019 22:03
Türkiye’de 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin TÜİK açlık ve yoksulluk sınırı ne kadardır? 4 kişilik bir ailenin açlık ve yoksulluk sınırı ne kadardır? Türkiye’de, asgari ücretle, devlet istatistik enstitüsü, TÜİK verilerine göre, Sendikalara göre açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?

Açlık sınırı; şehir yaşantısında 4 kişiden oluşan bir çekirdek ailenin 1 ay içinde minimum değerler dahilinde yapacağı harcama miktarıdır. Bir kişinin günlük alması gereken kalori miktarına göre bu değer sayısal olarak TL bazında ifade edilmektedir. Açlık sınırı bir nevi ailenin gıda harcamalarını ifade etmektedir.

Yoksulluk sınırı; 4 kişilik bir ailenin hayatının devamını sağlayabilmesi için gerekli olan en az tutardır. Bu değer içinde kira, giyim gibi harcamalar minimum değerlerde hesaplanmaktadır. Yoksulluk sınırı bir kişinin yapmak zorunda olduğu harcamaları ifade etmektedir.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadardır?

Son yapılan araştırmalar Türkiye için açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili bilgileri gözler önüne serdi. Türkiye’nin yeni dönem açlık ve yoksulluk sınırı verilerini Türk-İş araştırdı ve herkesle paylaştı. Mart ayında yapılan araştırma sonucunda çekirdek aile olarak baz alınan 4 kişilik bir ailenin;

  • Açlık sınırı: 1.812 TL,
  • Yoksulluk sınırı: 5.904 TL olarak hesaplandı.

Türk-İş bu araştırmaları her ay yenileyen bir kurum. Araştırmanın amacı ise çalışan bir kişinin geçim kaynaklarının verimliliğini net bir şekilde ortaya koyarak, bu kaynağın kişinin temek ihtiyaçlarının ne kadarına cevap verebildiğini gösterebilmek.

Açlık ve yoksulluk sınırı hesaplanırken nelere dikkat edildiğini merak ediyorsanız, 4 kişiden oluşan bir ailenin;

  • Sağlıklı yaşamaya yetecek koşullara sahip olmasına,
  • Yeterli bir şekilde beslenme imkanı sağlayacak gelire sahip olmasına,
  • Konut için yaptığı harcamalara,
  • Eğitim giderlerine,
  • Ulaşım harcamalarına bakılmaktadır.

Açlık ve yoksulluk sınırı sadece aile için değil aynı zamanda bekar bireyler için de hesaplanmaktadır. Bekar bir bireyin yaşamını daim ettirmesi için gereken tutar minimum 853,89 TL olarak hesaplandı. Diğer yazımızda açlık ve yoksulluk sınırı nedir konusunda detaylı olarak bilgiler sunduk.

DİĞER AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, açlık ve yoksulluk sınırı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan açlık ve yoksulluk sınırı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

Bilgin Ozcifci / Avrupapress

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP