en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN 22799651,28%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İsrail, Gazze’de Katliam Yaptı! Şehit Sayısı 55’e, Yaralı Sayısı 1000’e Yükseldi
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • İsrail, Gazze’de Katliam Yaptı! Şehit Sayısı 55’e, Yaralı Sayısı 1000’e Yükseldi
260 okunma

İsrail, Gazze’de Katliam Yaptı! Şehit Sayısı 55’e, Yaralı Sayısı 1000’e Yükseldi

ABONE OL
mai 14, 2018 21:53
İsrail, Gazze’de Katliam Yaptı! Şehit Sayısı 55’e, Yaralı Sayısı 1000’e Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 55’e, yaralı sayısı ise 1000’i geçti.

ABD Başkanı Trump’ın 7 Aralık 2017’de Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tandığını ilan etmesinin ardından, ABD yönetimi bugün büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacak. Yeni büyükelçiliğin açılış töreni öncesinde kentte gergin bekleyiş sürerken, Gazze’de ise protestolar başlamış durumda. İsrail askerleri, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 52 Filistinliyi şehit etti, 1000’i aşkın Filistinli de yaralandı.

52 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin İsrail sınırı yakınlarında düzenlenen gösterilerde 21 yaşındaki Enes Hamdan Kıdeyh ile Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesi sınırındaki gösterilerde 29 yaşındaki Musab Yusuf Ebu Leyla isimli 2 Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğu belirtildi. Bu açıklamanın ardından 52 Filistinli daha şehit düştü.

448’İ GERÇEK MERMİYLE YARALANDI

Öte yandan Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448’i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 1000’i aşkın Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

İSRAİL, GAZZE SINIRINI « KAPALI ASKERİ BÖLGE » İLAN ETTİ

Bu arada İsrail ordusunun, Gazze sınırını « kapalı askeri bölge » ilan ettiği bildirildi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, sınırda tel örgülerin olduğu bölgenin « kapalı askeri bölge » ilan edildiği ve buradaki herhangi bir hareketliliğin ordunun onayını gerektirdiği belirtildi.

Gazze’nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını ve İsrail’in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için « milyonluk yürüyüş » adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

Kudüs’te konuyla ilgili olarak gergin bekleyiş sürerken, Gazze’de ise protestolar başlamış durumda.

İsrail helikopterleri attıkları bildirilerle Filistinlilere ‘can güvenliği’ uyarısı yaparak, gösterilere katılmamalarını istedi.

Arap Birliği ise Kudüs gündemiyle Çarşamba günü olağanüstü toplanma kararı aldı.

FİLİSTİN HÜKÜMETİ: GAZZE’DE AKITILAN KAN DURDURULSUN

Filistin Hükümeti, uluslararası topluma çağrıda bulunarak İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü « katliamı » durdurmasını istedi.

Filistin Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud tarafından yapılan yazılı açıklamada, « Arap ve İslam hükümetleri ile dost ülkelere Gazze’de İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları için her tür çabayı göstermeleri, İsrail işgal gücü ile mücadelesinde Filistin Yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz. » denildi.

 »MİLYONLUK YÜRÜYÜŞ »

Açıklamada, İsrail’in katliamlarının durdurulması için tüm dünyanın gecikmeksizin devreye girmesi ve Filistin halkına uluslararası toplum tarafından koruma sağlanması çağrısı yapıldı.

AVRUPA ÜLKELERİ GİTMEDİ

Özellikle Avrupa ülkelerinin önemli bir kısmı karara tepki göstererek Kudüs’e merasim için temsilci göndermezken, toplamda 32 ülkenin törene katılacağı ifade edildi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP