en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3225 0.21%
EURO 35,1344 -0.01%
ALTIN 2.299,380,98
BITCOIN 2286549-0,55%
Ankara
20°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kara Kuvvetleri en az ilköğretim mezunu askeri personel alımı başladı!
  • AvrupaPress
  • Tanıtım
  • Kara Kuvvetleri en az ilköğretim mezunu askeri personel alımı başladı!
153 okunma

Kara Kuvvetleri en az ilköğretim mezunu askeri personel alımı başladı!

ABONE OL
mars 19, 2018 23:08
Kara Kuvvetleri en az ilköğretim mezunu askeri personel alımı başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılında sözleşmeli er alımı başvuruları başladı. Başvuruların son tarihi belli oldu. Buna göre başvuru şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı içerisinde çok sayıda uzman çavuş, uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımı yapacağını Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 22 Şubat 2018 tarihi itibari ile askeri personel başvuru işlemlerini başlattı. Başvuru işlemlerinin başlaması ile vatandaş kimlerin başvuru yapabileceğini merak etmeye başladı. Kılavuza göre belirlenen şartları taşıyan herkes başvuru yapabilecek. Buna göre ön başvurular Milli savunma Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden yapılacak. Peki başvuru şartları nelerdir? Son başvuru tarihi nedir? Başvuru nasıl yapılır? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği haberimizin detayları…

 ÖN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

– Milli Savunma bakanlığı tarafından  Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er ilanına başvuru yapacak adaylardan istedikleri şartlar şu şekildedir.

– En az ilköğretim ve yurtdışı dengi okul mezunu olmak,

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

– Erkek olmak,

– Askeri okul ile ilişkisi kesilmemiş olmak,

– Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak,

– Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamamış ve başvuru tarihi itibari ile 01  – – Ocak 2018 tarihi ile 25 yaşını tamamlamamış olmak,

– Askerlik hizmetini yapmakta olan adaylar için 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını tamamlamamış olmak,

– Daha önce TSK ya Subay, Astsubay, Uzman jandarma veya uzman erbaş, – – – -Sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

– Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,

– Terör örgütleri ile herhangi bir ilgi alakası olmamak,

– Sağlık açısından boy ve kilo ölçüm tablosuna uyumlu olmak,

– Askerliği yapmakta iken « Askerliğe Elverişli Değildir » olarak terhis edilmemiş olmak, – Askerliği yapmakta iken Birlik Komutanlığı nitelik belgesi almış olmak şartlarını aranmaktadır.

SÖZLEŞMELİ ER ALIM İLANI DETAYLARI!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda sözleşmeli er ve erbaş için yapılan tanımda,  »Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir » ifadeleri kullanıldı.

Alım yapılacak sözleşmeli erbaş adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınır. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, yetkili komutanlıklarca dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır.

UZMAN ÇAVUŞ İLANI BAŞVURUSU İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş ilanına başvuru yapabilmek için en az lise mezunu, uzman erbaş alımına ise ilköğretim mezunları başvuru yapabilecekler. Başvuru yapabilmek için ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, 1 Ocak 1991 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak şartları aranıyor.

SÖZLEŞMELİ ER İLANI BAŞVURUSU İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er ilanına başvuru yapabilmek için için en az ilköğretim mezunu olup, (25 yaşını bitirmemiş)yani 1 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğmuş olan adaylar başvurabilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak gerekiyor. Askerlik hizmetine başlamamış adaylar da başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

– Adaylar başvurularını http://www.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

– Adayların online başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada, her bir aday için aday numarası otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir.

– Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu aday numarası kullanılacağı için, adayların bu numaraları kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir. Çevrimiçi (online) başvuru formu T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve aday numarası bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

– Adaylara gerekli görüldüğü takdirde telefon ve ya kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirmeyapılabileceğinden, adaylar kendilerinin ya da kendilerine ulaşabilecek yakınlarının cep telefonlarını başvuru esnasında doğru ve eksiksiz beyan etmekle sorumludurlar.

– Başvurusu kabul edilen adaylara, faaliyet takviminde belirtilen tarihte www.msb.gov.trinternet adresi üzerinden seçim aşamalarına katılmaları için çağrı yapılacaktır. Adayın internet üzerinden başvuru durumunu takip ederek yapacağı işlemleri öğrenmesi kendi sorumluluğundadır. Bu husus, askerlik hizmeti devam eden adaylara ilgili birlik komutanları tarafından hatırlatılacaktır. Bu sebeple www.msb.gov.tr internet adresinin takip edilmesi mağduriyetleri engelleyecektir.

Başvuru detayları için tıklayınız.

BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Kara Kuvvetleri sözleşmeli er ilanına başvuru işlemleri başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Milli Savunma bakanlığı resmi internet sayfası olan www.msb.gov.tr adresi üzerinden Online olarak yapacaklardır. Hala silah altında askerlik yapan adaylar başvurularını online olarak yaptıktan sonra ilanın kılavuzunda bulunan başvuru dilekçesini  doldurarak kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP