en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20799733,15%
Ankara
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Zeytin Dalı’nın İkinci Gününde Kara Harekatı Başladı! ÖSO’ya Destek Veren Türk Tankları, Hedefleri Vuruyor
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Zeytin Dalı’nın İkinci Gününde Kara Harekatı Başladı! ÖSO’ya Destek Veren Türk Tankları, Hedefleri Vuruyor
150 okunma

Zeytin Dalı’nın İkinci Gününde Kara Harekatı Başladı! ÖSO’ya Destek Veren Türk Tankları, Hedefleri Vuruyor

ABONE OL
janvier 21, 2018 08:42
Zeytin Dalı’nın İkinci Gününde Kara Harekatı Başladı! ÖSO’ya Destek Veren Türk Tankları, Hedefleri Vuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeytin Dalı Harekatı’nın ikinci gününde, karadan ilerlemeye başlayan ÖSO güçlerine destek veren Türk tankları, terör hedeflerini vurmaya başladı. Teröristler, köy ve kasabalara çekiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın ikinci gününde. Suriye’de terör örgütü PKK/PYD/YPG işgalindeki Afrin bölgesine kara harekatı başladı.

TÜRK TANKLARI, ÖSO’YA DESTEK VERİYOR

Türk tankları, sabah saatlerinden itibaren sahada ilerlemeye başlayan ÖSO güçlerine destek veriyor.

TERÖRİSTLER KÖY VE KASABALARA ÇEKİLİYOR

Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve terör örgütü üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.

AFRİN TOPRAKLARINA GİRDİLER

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek veren ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek içeride ilerlemeye başladı.

3.5 KİLOMETRE İLERLEME SAĞLANDI

Gazete Habertürk’ten Çetiner Çetin’in aktardığına göre, 3.5 kilometre ilerleme sağlandığı belirtilen harekatta 17 tuzaklı mayın bölgesinin de temizlendiği belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARI SABAH SAATLERİNDE HEDEFLERİ VURDU

AA’nın aktardığına göre, Hatay semalarında sesleri duyulan Türk savaş uçakları sabah saatlerinde Afrin’deki terör hedeflerini vurdu. Bölgeden yükselen yoğun dumanlar sınır mahallelerinden de görülürken, şiddetli patlama sesleri de duyuldu.

ÖZEL KUVVETLER VE KOMANDOLAR SINIRI GEÇTİ

Kara operasyonun ilk adımı için Bolu ve Kayseri’den gelen Özel Kuvvetler ve komandolar iki noktadan sınırı geçti.

TOP SESLERİ DUYULUYOR

ÖSO’nun operasyonu başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuluyor. ÖSO birlikleri sınırdan Afrin’deki noktalara ilerlemeye başlarken, sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK’nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

SURİYE SINIRINDA ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ OLUŞTURULDU

TSK’nın Afrin operasyonu kapsamında Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde ve bazı sınır mahallerinde olası terör eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızın korunması için özel güvenlik bölgesi oluşturuldu. 15 gün sürecek olan özel güvenlik bölgesi uygulamasında bu bölgeye girişin kolluk kuvvelerinin iznine bağlı olduğu belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kilis Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada,  » Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00’dan itibaren başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, muhtemel terör olaylarının önlenmesi, örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, kamu güvenliği ve esenliğinin korunması maksatlarıyla, Kilis ili Merkez ilçe mülki sınırları içerisinde bulunan Akçabağlar, Demirışık, Doğançay, Tahtalı, Duruca, Beşenli Köyü Aşağı ve Yamaç mezraları, Hacipoğlu, Süngütepe, Kocabeyli, Saatli, Güneşli, Mağaracık, Çalkaya, Bulamaçlı, Gözkaya, Gülbaba, Çerçili, Hisarköy, Deliosman köylerinde ve kırsalında, (Kilis-Islahiye Karayolunun Kilis İl Sınırından Öncüpınar Sınır Kapısına kadar olan kısmının Güneybatı istikametindeki, karayolu ile sınır hattı arasında kalan bölge), Zeytindalı Harekatı’na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve söz konusu terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatlarının selameti bakımından, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu EK-Madde 32/A’sına göre, 20 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 24.00’dan itibaren 03 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 17.00’a kadar olmak üzere (15) gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Söz konusu bölgede yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde belirtilen süre içerisinde özel güvenlik bölgesine giriş kolluk makamlarınca verilmiş izinler dışında yasaklanmıştır » denildi.

7 BÖLGEDE BELİRLENEN 108 HEDEF VURULDU

TSK, dün saat 17.00’de başlayan harekatta Afrin’deki 7 bölgede belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108’inin vurulduğunu duyurmuştu.

TSK: HAREKAT MEŞRU MÜDAFAA

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, harekatın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları,Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği bilgisine yer verilmişti. Açıklamada, yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı.
 
YÜZDE 65’İ PYD’NİN İŞGALİ ALTINDA
 
Afrin, Esed rejiminin Temmuz 2012’de çatışmaksızın PYD/PKK’ya devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis’in merkezi ve Hatay’ın önemli bölümü Afrin’deki örgütün ateş menzilinde kalıyor. Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları’nı Suriye’den Türkiye’ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye’nin kuzeybatısından Akdeniz’e çıkmak için de Afrin’e bel bağlıyor. Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor. Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65’i örgütün işgali altında bulunuyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP