en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6010 0.38%
EURO 34,8342 0.27%
ALTIN 2.495,530,46
BITCOIN 21076745,08%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Anadolu’nun Termal Zenginlikleri  Afyonkarahisar Termal Turizmin Değişmez Adresi
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Anadolu’nun Termal Zenginlikleri Afyonkarahisar Termal Turizmin Değişmez Adresi
171 okunma

Anadolu’nun Termal Zenginlikleri Afyonkarahisar Termal Turizmin Değişmez Adresi

ABONE OL
janvier 6, 2018 23:54
Anadolu’nun Termal Zenginlikleri  Afyonkarahisar Termal Turizmin Değişmez Adresi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de « termal » denilince akla ilk gelen merkezlerden Afyonkarahisar, yenilenen tesisleri, çamur banyoları, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleriyle şifa arayanların vazgeçilmez adresi oluyor.

« Bu yılbaşında da vatandaşlarımızın yoğun tercihiyle karşı karşıya kaldık. Tüm otellerimiz dolu. Bu, hem termal turizm açısından güzel, hem de iç turizmimizin ve ekonomimizin göstergesi bakımından önemli bir gelişme. Tüm otellerimiz yüzde 100 doluluk oranını yakaladı. Bu, sadece otel sahipleri ve çalışanlarına değil, kent ekonomisine de çok ciddi katkı sağlıyor. İnsanlar burada hem dinleniyor hem eğleniyor, giderken de buradan mutlu ayrılıyor. »
 
« Geçmiş yıllara bakınca çok güzel doluluk oranları yakaladık »
 
Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Mustafa Başaran da şifalı kaplıca sularının insanlığın var olduğu tarihten beri kullanıldığını söyledi.
 
Yapılan araştırmalarda bölgedeki kaplıcaların geçmişinin 5 bin yıl öncesine dayandığının tespit edildiği bilgisini veren Başaran, bölgenin bundan sonra da şifa arayanların adresi olmayı sürdüreceğini anlattı.
 
Başaran, bölgedeki birçok işletmede şifalı kaplıca suyunun yüzde 100 doğal halde sunulduğuna dikkati çekerek, « 2017 yılında geçmiş yıllara bakınca çok güzel doluluk oranları yakaladık. 2018 yılında daha iyi olacağını ümit ediyoruz. » ifadelerini kullandı.
 
Her geçen yıl bölgeye ilgi ve talebin arttığını, yarı yıl tatili için de şimdiden rezervasyonların yapıldığını dile getiren Başaran, « Yoğun bir talep var. Yarıyıl tatilinde de yüzde 100 doluluk oranını yakalayacağımızı öngörüyoruz. » dedi.
 
« Afyonkarahisar termalin başkenti »
 
Akrones Termal Genel Müdürü Ünal Özgen de termal tesislere ilginin özellikle kış aylarında daha çok olduğunu söyledi.
 
Kış aylarında kayak sevmeyen tatilcilerin termalden başka alternatifleri olmadını vurgulayan Özgen, « Otellerimizde termal sağlığın yanında animasyon faaliyetleriyle misafirlerimizin güzel tatil geçirmesi için tüm olanakları sunuyoruz. Afyonkarahisar, termalin başkenti olarak hizmet veriyor. » diye konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP