en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20883600,98%
Ankara
20°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dövizli askerlikte 3 yıl çalışmışlık şartı kalkıyor, ödemeler konsoloslukta yapılacak
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Dövizli askerlikte 3 yıl çalışmışlık şartı kalkıyor, ödemeler konsoloslukta yapılacak
117 okunma

Dövizli askerlikte 3 yıl çalışmışlık şartı kalkıyor, ödemeler konsoloslukta yapılacak

ABONE OL
novembre 21, 2017 22:28
Dövizli askerlikte 3 yıl çalışmışlık şartı kalkıyor, ödemeler konsoloslukta yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dövizli askerlik ödemelerinin artık konsolosluklarda gerçekleştirileceğini söyledi. Dövizli askerlik şartlarından olan 3 yıl çalışma şartını da sonlandırmak için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, dövizli askerlikle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.  Askerlikte 1000 euro ile ilgili herhangi bir değişikliğin olmayacağını kaydeden Yeneroğlu, bunu sürekli konuşmanın da milleti tedirgin edeceğini aktardı.

Vatandaşların askerlik ücretini konsolosluklarda ödeyememesine de değinen Mustafa Yeneroğlu, ”Biz onu değiştiriyoruz. Vatandaş bundan sonra dövizli askerlik bedelini yeni yıl itibariyle konsolosluklarda ödeyebilecek diye bir kolaylık sağlayacağız. Yani aracı bankalara ihtiyaç olmayacak.”ifadelerini kullandı. Dövizli askerlik için aranan 3 yıllık çalışma şartı ile ilgili de Yeneroğlu, ” Milli Savunma Bakanıyla görüşerek insanların askerlik bedelini ödeyebilmesi için üç yıl çalışma şartını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Örneğin yurtdışında doğmuş, orada tüm eğitimini yapmış gençler de faydalansın bundan. 18 yaş altında en az 5 yıl Almanya’da eğitim almış ve hala yurtdışında yaşayan gençlerimiz, üç yıl şartından muaf olsunlar diye bununla ilgili düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Zannedersem yılbaşından sonra bu da yürürlüğe girecektir.”dedi. 

Mustafa Yeneroğlu, 38 yaşını dolduranlar ile ilgili de bir çalışma yapıldığını ancak henüz içeriğini söylemenin doğru olmayacağını bildirdi.(Post Aktüel)

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP