en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5712 0.26%
EURO 34,8444 0.12%
ALTIN 2.487,620,15
BITCOIN 20681103,84%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belçika’da Yeni Emeklilik Yasası Düzenlendi
264 okunma

Belçika’da Yeni Emeklilik Yasası Düzenlendi

ABONE OL
septembre 12, 2017 07:53
Belçika’da Yeni Emeklilik Yasası Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilik yasasında yeni düzenlemelerde hükümet ısrarlı tartışmalar ile bugünde gündemde. Temmuz ayında 2018 bütçesi ile ilgili anlaşmanın kararlarından birinde « asimile dönemler »de dahil olmak üzere, bir dizi reformlarla ilgili tartışma çıktı.

Uzun dönem işsizlik durumunda, ikinci işsizlik döneminden, yani bir yıla kadar emeklilik maaşları, artık son maaş üzerinden hesaplanacak. Ancak en az 2000 Euro miktarından hesaplanacak. Özellikle, bu önlem, daha yaşlı işsizler ve geleneksel emeklilik öncesi çalışanlar (yani, tamamlayıcı bir iş olan işsizlik ve yeniden yapılanma) üzerinde etkili olacaktır.

Şartlar ve koşullar son emeklilik yasası düzenlemeleri konusunda bugün konuşan Belçika Başbakanı Charles Michel,

« Politik hedefimiz açık, eğer çalışırsanız emeklilik üzerinde bir etkisi olmalı. İlk’i Temmuz ayında karara bağlandı, teyit edildi ama yine de yöntemleri tamamlamamız gerekiyor « diyen Başbakan Michel » işsizler için « adil bir çözüm » olarak bahsetti.

Emeklilik Bakanı Daniel Bacquelain  » geçiş düzenlemeleri, özel düzenlemeler ve istisnalar için hüküm sağlanmalıdır. Bütün reformlarda bu olmuştur ve bu reformlar için de geçerli olacaktır »dedi…

Reform, yalnızca 1 Ocak 2019’da en erken emekli aylığı ve çalışma saatlerini veya 1 Ocak 2017’den sonraki benzer dönemleri ilgilendiriyor.

John Crombez, yapılan önlemin maaş’ta, ayda 140 euro kaybedebileceği, bu yeni düzenlemede bazı eski ve yeni emekli işsizler üzerindeki etkisini kınandı.

Open-Vld meslektaşı Gwendolyn Rutten iddialarını reddetti ve hiçbir karar alınmadığını ve onu halkı korkutmaya çalışmakla suçladığını söyledi.

CD & V, kararların hala yapılması gerektiğini savundu. Pazartesi günü sayın Bacquelaine tarafından gönderilen bir bildiri, reform ilkesini ve bazı durumlarda 140 euro zararı öngörme ihtimalini doğruladı.

Yeni emeklilik yasasına göre emeklilik aylığı hesaplamasında son aylık gelire göre hesaplanmayacak.

« Reform, yalnızca 1 Ocak 2019’da en erken yürürlüğe giren emekli aylıklar ile ilgilidir. Aynı zamanda, 1 Ocak 2017’den sonra yalnızca çalışma dönemleri veya benzeri dönemlerle ilgilidir »

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP